Announcement

Collapse
No announcement yet.

ARC Ready MKII m.JBA.56

Collapse
X
Collapse
  •  
  • Montering del 1

  • ARC Ready MKII m.JBA.56



    Det første man gjør er å starte på vingen. Jeg fant frem alle deler til dette samt de to karbon stengene som skulle limes inn som forsterkning. Disse skal tres inn i kjernen på isoporvingen og limes med epoxy. Enkleste måte er nok ett langt elektrikerbor på samme dimensjon, men om man ikke har det er det helt greit å legge litt sandpapir på byggebordet og slipe den ene enden av karbonstangen skarp slik at den kan trykkes ned i vingen med litt vridning. Når jeg fikk den nesten helt ned trakk jeg den ut og påførte litt epoxy som jeg la langs hele røret og som smøres utover når jeg vred røret ned på plass. Fant en stump gjenstand og presset så hele rørets lengde innenfor selve vingespantet i enden. Deretter skal begge vingehalvdelene støpes inn i en slags lukket plastmuffe. Jeg stakk først vingene helt inn slik at jeg kunne merke av hvor det skulle slipes og påføres lim.


    En vingehalvdel med hull der karbon stangen tres inn

    I muffen er det merket av ett par fordypninger som skal bores opp med ett 8 mm bor helt gjennom.

    I midten av denne muffen (der du boret hull) skal det stå ett rør som selve vingebolten skal ned gjennom.


    Plastmuffen som limes rundt vingehalvdelene. I midten sees gjennomføringen til vingeskruen

    Pass også på at du ser gjennom muffen i hullet du boret i den. Satt begge vingehalvdeler inn i muffen og merket av med blyanter der kanten ville bli slik at jeg kunne påføre lim på riktig sted. Slipte med medfølgende sandpapir og tørket god før jeg påførte epoxy og stakk begge vingehalvdeler inn på hver sin side og lot det ligge stille og tørke.


    Streker rundt vingemuffing for å finne ut hvor limet kan legges uten å søle

    I mellomtiden startet jeg på kroppen. Den starter med montering av firewall. På kroppen er det noen avmerkninger som man skal bore opp. I hullene tres det inn fire små plastplugger som vil være stopperne for firewall som viser hvor den skal stå eksakt for å få riktige vinkler. Limte disse med medium CA.


    Hullene i kroppen der plastpluggene limes som støtte for firewall

    Satt så firewall inn på plass mot disse stopperne og tegnet av rundt firewall både foran og bak så jeg viste hvor jeg skulle slipe og legge på lim.


    Jeg har hatt firewall på plass og merket av hvor jeg må slipe og lime

    Samtidig limes det inn en ring med muttere i bakkant av firewall som er til å feste motorbukken i og en "skrue" plate som neseleggen skal skrus fast i.

    404 Not Found
    Firewall, nesehjulsbrakett og motorbukk

    Slipte og limte disse i samme omgang. Siden denne ikke trenger noe annet enn å festes på baksiden brukte jeg medium CA for å tørke fort. Så når firewall og kropp var pusset og vasket jeg og la på lim og smatt firewall på plass mot de fire små plastpluggene som var limt fast i kroppen.

    Her limes og skrus delene på plass

    Så var det over til vingen igjen å gjøre det avsluttende der. Limfugen i midten så fin ut og det av limet som hadde rent ut etter at jeg stakk inn vingene tørket jeg da med sprit.

    Balanserorene er støpt inn i selve skinnet på vingen og det er kun linkingen og rorhornene som må gjøres ferdige. Dette er tre deler til hvert balanseror. Først en trekantform som limes på balanseroret, deretter en bellkrank og ett feste som limes i senter på vingen.


    Tre deler for linking av hvert balanseror

    Samme på motsatt side så kan alt limes og få tørket før servoene skrus på plass med to festebraketter i en ferdig brønn og linkene tilpasses til nøytrale ror og servohornene i nitti grader.


    Servoer og plastoppsett. Mangler kun overføringer

    På disse bellkrankene var linkhullene boret veldig høyt oppe og kunne kanskje gi litt lite utslag, men godset nedover var bra så trenger man mer utslag kan man bore ett ekstra hull lenger nede.

    Modellen kan også monteres med en servo, men da har man ikke mulighet og heller ikke samme muligheter for eventuelle mikser.


    Alt klappet og klart

    Firewall var klar til videre forberedelser og jeg satt motoren løst på motorbukken og fikk den inn i det ferdig utkuttede hullet i kroppen. Litt småtrimming av plast for å få den helt inn. Dessuten var motoren litt bredere enn motorbukken så det ble en runde med Stanley-kniven og skrådde litt på plasten på motorbukken for å få den ned i sporet.




    God maskinering!

    Skrudde fast motorbukken med en skrue i firewall for å få propelladapteret i passende stykke utenfor cowling og merket av på motorbukken.



    Måtte skrå litt på innsiden av motorbukk for å få motoren ned

    Boret opp og gjorde klar til innfesting, men ville sette inn og lime på plass tanken i samme omgang slik at det var lettere å se at den sto helt på plass og at fuelslangene kom ut der de skulle uten å ta skade. Når tanken var montert trakk jeg fuelslangene ut og til siden og satt inn motorbukken først og skrudde den fast med Loctite. Det var ikke mulig å skru fast motoren til motorbukken og deretter skru inn alt i en omgang. Satt så inn motoren og brukte en umcraco kuletrekker og en lang tynn tang for å få på plass silikonmutterne.



    Motorbukken prøves på plass før motoren festes

    Litt utfresing med Dremel for å få på plass potta og deretter var det inn med nesehjulet. Her følger det med en lang stjernetrekker som gjør tilgangen til å skru fast bra.

    Før jeg monterte meg ferdig foran satt jeg sammen fueltanken og festet til denne. Tanker settes fast med gummistrikk i en egen tversgående støtte som igjen skal limes i kroppssidene.



    Fueltanken med strikk rundt festebrettet

    Satt slanger og tuppen av tanken inn i det tilpassede hullet i firewall og merket av hvor vuggen skulle limes. Slipte ned begge flater og limte den på plass.



    Her ser dere hvordan tanken er festet inne i kroppen

      Posting comments is disabled.

    Latest Articles

    Collapse

    • ARC Ready MKII m.JBA.56
      by flypilot
      Med ARC sin smarte måte å montere flottører på så ble testen utført med flottører på snø. Høres kanskje merkelig ut for noen, men fungerer utmerket. Modellen er støpt i plast, vingen er i isoporkjerne og støpt med plast rundt. Balanserorene er integrert og det er ikke veldig mye monteringsjobb på denne. Vi setter i gang…. ...
      21-10-10, 22:03
    Working...
    X