Announcement

Collapse
No announcement yet.

Carosel-vingeforsterkning!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Carosel-vingeforsterkning!!

    Har hørt at Aeromodelli Carosel har hatt litt problemer med vingekolaps, men at det er en forsterkningsfix/metode ute og går.
    Er det noen som kjenner til dette??

  • #2
    Alle konstruksjoner som baserer sin styrke på et ytre rett skall er utsatt for svekkelse hvis det oppstår uregelmessigheter i overflaten. Vingen til Carosel er nettopp en slik kontruksjon hvor det innvendige skummet kun er der for at plastflaten skal opprettholde sin fasong.Oppstår det knekker eller bulker i vingeoverflaten fører dette til at vingen ikke lenger har max. styrke.Hvis en generelt ønsker å øke styrken og livslengden på denne type vinger er det en enkel sak. Står forøvrig greit beskrevet i den norske veiledningen som følger med i settet (i hvertfall av nyere dato).Refererer:
    Dytt inn et 10-12 mm karbon eller plastrør i forkant av vingen. I tillegg kan en borre et 16-20 mm hull ca. 30-40 cm inn midt i hver vingehalvdels tykkeste område og lime inn et tilsvarende aluminium eller plastrør som vingebommer. Rørene trengs ikke skjøtes på midten,da selve midtseksjonen er mer enn sterk nok. Ved kolaps oppstår dette gjerne 10-15 cm ut fra kroppen. Så vidt jeg vet kan dette forsterkningsettet leveres på forespørsel, men en fikser det selv også ganske lett med enten tynnvegget alu.rør eller vanlige stive plast innstallasjonsrør.
    Det meste går bare en er litt fingernem.Lykke til.

    G.Hytt

    Comment


    • #3
      Her er en litt enklere variant på alt ferdigbyggede modeller. Det er meget viktig at plastbommen under er limet ordentlig fast. I tillegg kan en skru 3 stk 3x40 mm karosseriskruer i kanten på den runde avsluttningen av bommen. Plasser de i kanten på rundingen rundt hovedleggene og bruk epoxylim både på gjengene og ned i hullet. Dette vil forhindre at bommen løsner fra vingen slik at den blir svakere inne ved roten.

      Comment

      Working...
      X