Announcement

Collapse
No announcement yet.

Aurora 9 fra Hitec.

Collapse
X
Collapse
 •  
 • Det første oppsettet mitt. Og litt menyer.

 • Aurora 9 fra Hitec. Med telemetri.


  Manualen som følger med er som nevnt av flott kvalitet og faktisk oversiktlig og grei å finne fram i. Kan ikke sammenlignes med en del av de manualene jeg har prøvd å finne fram i med stor møye i det siste.

  Men jeg gav meg selv ei utfordring etter å ha ladet senderen noen timer; sett opp en modell uten å åpne manualen! Bortsett fra at jeg leste avsnittet om binding av mottaker til senderen selvsagt.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_60## -->


  Jeg fant nesten umiddelbart ut hvordan jeg skulle programmere inn den første modellen min. Det ble en MPX Acromaster, og alt var intuitivt og oversiktlig. Brukte hurtigoppsettet som fungerer for de aller fleste modeller. <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_61## --> Systemmenyen finner man bak "Fastnøkkelen".Gikk inn i "System function" - "Model select" - "New". Ble henvist til første ledige memory, og la så inn et navn for modellen. Her kommer et komplett QWERTY-keyboard opp på skjermen. Der er fire sider, på side 2 finner man store bokstaver, "Shift", kjekt å ha. <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_62## -->
  System function-menyen.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_63## -->
  System-menyen. Der er to sider.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_64## -->
  QWERTY keyboard. Her er fire sider, side 2 har store bokstaver og side 3 tall etc. Man må huske å trykke "Enter" for å lagre endringene...

  Valgte modelltype "Acro", "Normal hale", "2 Ailerons" på vingene og "1 motor". Man får videre spørsmål om der er mer man skal ha i grunnoppsettet, som 1 eller 2 motorer, retracts, airbrakes og fuelmix.

  Så kommer man til "Channel functions" som viser hvilke ror/servoer som er på hvilke servoutganger på mottakeren. Nå var det bare å plugge inn servokontaktene til RX, og det viste seg at ror og motor fungerte som man kan forvente seg. Eneste jeg måtte gjøre var å stikke innom menyen for servo-reversering og reversere de funksjonene som gikk feil veg. Disse menyene ligger under "Model"-menyene som man naturlig nok finner under fly-symbolet på forsida i menyen.

  Vil man aktivere flere mottakerutganger for f.eks høyderor legger man dem til i "Channel function"-menyen.

  På under 5 minutter hadde jeg satt opp den første modellen uten å lese manualen, slå den
  OK, aileron differensial, DualRates og Expo var ikke satt enda, men det er enkelt. Tar et par minutter ekstra.

  Basicen er med andre ord svært enkel. Jeg følte meg helt hjemme her med en gang. Ligner som nevnt på MPX, og er langt enklere enn Dx7 og Futaba sine "mindre" radioer som jeg har prøvd å bruke. Dette er personlige preferanser selvsagt! Kan man programmere Futaba så er de kanskje gode å programmere tenker jeg... men terskelen er svært lav på denne radioen syntes jeg.
  Noen av vinduene med valg ligner en del på vinduene man ser på større JR etc.

  Som dere ser i system-menyen kan man velge oppløsningen på trimmene (Trimstep) så man kan ha grov eller superfin trim og alt i mellom.
  Og man kan slowe ned servohastigheten. Dette er en fin funksjon på f.eks retract-servoer, da kan man bruke en råsterk digital-servo og programmere den til stor servovandring i stedet for å kjøpe dedikerte retractservoer som det ikke fins noe godt utvalg av.
  Man kan også sette opp transisjons-tida mellom faser så den går litt smooth. Jeg har ikke brukt det veldig mye på de andre radioene mine som har det, men jeg vet noen av skalaseiler-guttene bruker det konsekvent. Hvis man setter offset på vingebakkanten i en fase har det absolutt noe for seg.

  Timere er det to av. Jeg satte den ene opp slik at den teller ned når throttle er noen % over null. Da vil jeg få alarm etter valgt motortid basert på hva jeg vet er max jeg vil trekke ut av LiPoene mine. Ellers kan man assigne timerne til den switchen man vil, og telle opp og ned selvsagt.
  Nullstilling av timere; bare trykk på skjermen på den timeren du vil nulle.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_65## -->

  Farlig oppstart Med feil flightcondition som "IdleUp" på heli eller uten å ha throttle i av-stilling gis warning og senderen vil ikke starte. Dette begynner å bli en vanlig funksjon, heldigvis. Kan disables, men det anbefaler jeg at dere lar være.

  EPA, EndPointAdjustment.
  Fin funksjon, men som på andre radioer der man kan øke verdiene ut over 100% så skal man passe seg for å la servoene ende opp med å gå for langt når man bruker flere mixer. Vær observant på hva som skjer når du har maksimale utslag og alt som kan mikses sammen er i bruk og i tillegg øker EPA i ettertid for å få det lille ekstra. Som på alle radioer.

  Også dette er en meny med to sider, som dere ser. Her vises side 1.
  Kan hende vil det i en nyere software komme funksjonalitet som reduserer faren for å kjøre servoene for langt. Rykter foreløpig, men siden Hitec har egne sider der de tar i mot forslag på funksjons-forbedringer til senere versjoner og dette er tema der kommer det sannsynligvis. Er det noe du finner radioen "mangler" kan det dukke opp ved neste oppgradering av softwaren!

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_66## -->

  DualRate og Expo.
  Dette bildet kjenner vel de fleste som har sett en moderne radio. Grafisk framstilling av hvordan settingene blir. Stikkebevegelsene vises i displayet når man beveger dem.
  Legg merke til noe svært viktig i bildet under: Der står en "C" i menyen. Det står for "Combination" og velges dette så er funksjonen lik i alle fasene du legger på en modell. Hvis du derimot endrer denne til "S" (Separate) kan du legge forskjellige verdier (DR, Expo og mye mer) i de forskjellige fasene. Det samme fant jeg ut gjelder "T.App"... etter å ha knotet litt på egen hånd.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_67## -->

  Modevalg.
  Man velger det som passer. De fleste bruker Mode 2, men gjør du ikke det så setter du det du bruker selv.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_68## -->

  Flyfaser. (Flight conditions)
  Man kan sette opp til 8 flightconditions pr modell. Og man kan gi dem egne navn så man ser i displayet hva man holder på med.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_69## -->

  Custom meny.
  Valg man bruker ofte kan man velge å legge under "Custom"-menyen for å få kjappere access til dem om man ønsker.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_70## -->


  • tomin
   #43
   tomin commented
   Editing a comment
   har lagt inn normal , termikk og speed , sliter med å få butterfly til på normal .

  • joo
   #44
   joo commented
   Editing a comment
   Har du lagt speed-setting og termikksettinger som "S" i sine respektive faser?
   Og butterfly er slått på i normalfasen? Da burde funksjonene komme av seg selv, men du må regne med å dra ut servotravelen i butterfly, siden default er 30% på alle servoene.
   Eneste trøblinga er hvis flapsservoene ikke står i nøytral når flapsen er nøytral. Da må du subtrimme, med en av sentertrimmene, eller som jeg har prøvd med en egen flapstrim som bare brukes for å nulle flapsene. Ligger på en slider, og kan selvsagt brukes til flaps. Men med butterfly bruker man jo ikke noen flapsfunksjon likevel.

   i verste fall kan jeg sende ett RaceM-oppsett, men det blir ikke i kveld.

  • tomin
   #45
   tomin commented
   Editing a comment
   får se litt på det , finne frem pike superioren min og teste litt der.

   så litt på dette oppsettet og da fiksa det seg
   Last edited by tomin; 20-02-11, 21:18.
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

Working...
X