Announcement

Collapse
No announcement yet.

Techone YAK54 EPP fra Hobby24.no

Collapse
X
Collapse
 •  
 • Let the build begin!

 • Techone YAK54 EPP fra Hobby24.no


  Det første jeg starter med er å lime på plass servo for stab og sideror, og som nevnt er det meste ferdig gjort på denne, så her er det bare å sette servoen på plass i ferdig hull.
  Det eneste man behøver å gjøre her er å lage et "spor" i kroppen for å legge servoledning i.
  Dette gjør man enkelt med en linjal og skarp kniv. Jeg valgte å legge en liten dråpe UHU-POR for hver 5. CM slik at ledningen holder seg på plass, men at man samtidig har mulighet for å få ut servoer når flyet er "oppbrukt". Jeg venter litt med servoarmer til resten er på plass.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_25## -->
  Så er det klart for vingen. Her er det samme fremgangsmåte som på stab/sideror og jobben er gjort på et blunk.
  Monterer på kontrollhornet og passer på at hullet hvor stag skal inn er stort nok og flukter 100% med senter av vinge/ror-skjøt. Kontrollerer også at jeg får fullt utslag uten at kontrollhornet treffer vingen.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_26## -->


  Her er det også viktig at det er på linje med servoarmens bevegelser. (Z-bend på stag er for øvrig gjort på forhånd fra fabrikk). Så setter jeg på rorhorn på servo og monterer push-rod-connectoren.

  Dette er saken du ser på bildet under, og jeg skjønte ærlig talt ikke hvordan denne skal brukes riktig.
  Så lenge servoarmen skal flytte seg en del, vil jo staget gjøre motstand så lenge denne connectoren står 100% fast. Jeg løste dette ved å bore opp servo-arm-hullet litt ekstra og lar mutteren på andre siden IKKE stramme til slik at den kan vandre fritt. Tok selvfølgelig locktite på mutter, ellers ramler den fort av igjen. Gjenstår å se hvordan dette fungerer etter noen turer, men som sagt var dette beste løsning jeg fant på problemet.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_27## -->


  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_28## -->

  Slik ser det ut når jeg er ferdig, og gjentar samme operasjon på den andre vingen.


  Når dette er gjort er det bare å få på plass vingene. Lager et hull midt i kroppen for å få servo-ledningene ut til "mottakerboksen".

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_29## -->


  Jeg tar for sikkerhets skyld litt lim på karbonstangen som stiver opp vingen, samt lim på alle flater som møtes og lar dette tørke over natten. Her er det selvfølgelig viktig å kontrollere at vingen er rett i forhold til kroppen, noe som måles enkelt fra et punkt bak på kroppen og til hver vingetupp. Vingen skal være 90 grader begge veier.

  De neste skrittene (stab/haleror etc.) er så rett frem at det i grunn ikke er så mye å skrive.
  Bare pass på at ting blir 90 grader så er mye gjort.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_30## -->

  • xilian
   #8
   xilian commented
   Editing a comment
   Et lite tips. Prisen på dette flyet har sunket rimelig mye nå, og Hobby24 har fått inn mange på lager.
   Jeg har hatt utrolig mye morro med dette flyet.
   Tåler ekstremt mye, og takler alt av manøvrer. XXL tok knife-edge-spinn bl.a =)

   De har også fått inn en større utgave som jeg får til test (i dag tror jeg?). Vi gleder oss
   Last edited by xilian; 02-08-11, 10:06.

  • xxl
   #9
   xxl commented
   Editing a comment
   Originally posted by Jon M
   Jeg har samme flyet bare fra Hobbyking, jeg syns det er ganske ustabilt i harrier ++.
   Har du veid din? Min veier 460g uten bat og 548 med bat og hvor har du CG en på din?
   Jeg testet mr.x sin og det var veldig stabil i harrier, det var faktisk så morro at jeg måtte bestille et selv, eller to et fra hobby24 og et fra hobbyking, så da får vi se om det er noe forsjeld på de.

   Så da kommer jeg med tilbakemelding når jeg har prøvd begge

  • xilian
   #10
   xilian commented
   Editing a comment
   I går kveld tok jeg maiden på 110 cm'en og den fløy like bra. Fordelen med denne er at den er litt større, men har også en langt sterkere motor. Går som ei kule i vertkalen! Det var også svært lite montering på denne. Enda mindre enn lillebroren faktisk. Perfekt 2 modeller jeg anbefaler på det sterkeste, uansett hvor flink du er til å fly.
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

 • Sebart Sbach 342
  by affa
  Review Sebart Sbach 342

  Forside
  Det siste året har det strømmet på med Sbach 342 fra forskjellige leverandører. Ganske annet syn enn Yakèr som har vært en gjenganger siste 5-6 år.
  20-06-11, 12:02
 • PA Addiction 3D ARF
  by affa
  [ATTACH=CONFIG]43454[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43466[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43467[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43468[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43469[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43470[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43471[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43472[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43473[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43455[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43456[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43457[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43458[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43459[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43460[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43461[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43462[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43463[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43464[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]43465[/ATTACH]Jeg har testet din lille utgaven av PA sin Addiction tidligere. Den var en utrolig leken liten krabat
  20-06-11, 11:56
 • SMC Dakota DC-3
  by affa

  Det har de siste årene vært mange testet av IMAC og 3D fly og vi i redaksjonen er svært glad for at det dukker opp noe annerledes innimellom. Denne gangen er det Elefun som kommer med en ny modell i sitt sortiment fra Phoenix/SMC. En stor fin elektrifisert DC3!
  ...
  20-06-11, 11:48
 • Techone YAK54 EPP fra Hobby24.no
  by xilian
  Techone har kommet med nok en EPP og tidligere erfaring fra f.eks Piaget tilsier at dette funker!
  ...
  12-01-11, 21:29
 • Extremeflight MXS fra Autopartner.
  by anders e


  Det har kommet en meget fin og tøff modell til test hos MFN. Extremeflight MXS exp 48''.
  Har lenge tittet og lest det lille som har vært å lese på FG om denne. Dette er en helt ny modell så det har ikke vært skrevet annet en bra om den.
  Har hatt en del EF-modeller, men det har vært bensin så dette blir spennende. Hvordan er kvaliteten og hvordan flyr denne lille saken her?


  Modell: MXS exp . Vekt: ca 1300g
  ...
  07-01-11, 22:47
 • Techone Piaget EPP 3D-trainer
  by spewster


  Indoor sesongen er i full gang og tiden var kommet for en 3D-trainer som forhåpentligvis tåler å bli brukt hardt og til lavest mulig pris. Valget falt på en Techone Piaget EPP som blir satt opp med utstyr fra HK (BackorderKing). Modellen fåes også her til lands til en billig penge hos feks: Hobby24 eller Viking Hobby. Info fra produsenten: - Fuselage length: 900mm (35 in.) - Wingspan: 820mm (32 in.) - Flying Weight: 210-240g (with battery) - Motor: C20 - ESC: 10A - Propeller: 9050 ...
  06-12-10, 21:49
Working...
X