Announcement

Collapse
No announcement yet.

Erstatte LiPo med A123?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • flarssen
    replied
    Burde vel gå greit det. Den støtter jo 5 Nixx celler som i praksis blir det samme som 2S A123. Maks stabil ut-spenning blir vel 5.5V.
    Last edited by flarssen; 15-12-08, 12:31.

    Leave a comment:


  • andersh
    started a topic Erstatte LiPo med A123?

    Erstatte LiPo med A123?

    Pga sikkerhet, ladestrøm og andre faktorer er det svært fristende å bytte ut LiPo med A123, men er det egentlig så enkelt? Dersom man tar utgangspunkt i at man bruker regulatorer og annet utstyr som er laget for LiPo, så kan det jo se ut som det ikke er så langt fra 3.7v nominell cellespenning på LiPo, til 3.3v nominell cellespenning på A123, men hvordan fungerer dette for dere i praksis?

    I mitt tilfelle gjelder dette en DPSI BIC regulator med 2 innganger, redudans og display. Denne tåler 3amp kontinuelig belastning og 20amp peak. Dersom en A123 pakke belastes med 10 ampere holder den seg bare akkurat såvidt over 3v pr. celle (mellom 3.1 og 3.2v) gjennom hele utladningen. Med bare 1amp belastning ligger en 2300mAh A123 pakke på mellom 3.2 og 3.3v pr. celle.

    Dette vil i utgangspunktet lure regulatoren til å tro at batteriet er mer eller mindre tomt gjennom hele utladningen, og mange begynner sikkert også å varsle lenger før denne spenningen...

    Hvordan er deres erfaringer med dette i praksis? Er det bare å bite i det sure eplet å fortsette å kjøre på LiPo? Vil helst unngå å kjøre A123 rett i mottakeren siden jeg da mister muligheten for redudant 2-batteriløsning, visning av batterispenning osv.
Working...
X