Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pussig servo-skade etter krasj

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pussig servo-skade etter krasj

    Når er det jo ikke så pussig at servoer kan bli skaddet i et krasj, men dette var litt rart:

    Seilflyet smalt i bakken så begge vingetuppene for hver sin vei, V-halen i en annen retning, og kroppen brakk - mao et ordentlig krasj, men ikke det verste jeg har gjort.

    Det viste seg at 3 av 4 vingeservoer var blitt skadet. Dreier seg om Multiplex Polo dig 4 servoer (Multiplex's digitale version av HS-85MG). Ingen av servoene har noen synlige skader, hverken utvendig eller innvendig, og alle gearene ser ut til å være helt OK. Likevel, på to servoer har nøytral-punktet flyttet seg, dvs. at når servoene får senter-signal så stiller den seg ikke lengre i senter-possisjon, men langt ut til siden. Har skrudd opp servoene, tatt bort gearet, og det ser ut til at enten så er selve potmetret skadet (i begge servoene), eller så har elektronikken klikka og mistolker signalenen fra potmetret. Stusset litt over at to servoer skulle få en slik type skade.

    Men det pussigste er den tredje servoen. Den ser ut til å fungere helt normalt, sentrerer og beveger seg slik den skal, ingen problemer - bortsett fra at den nå dreier i stikk motsatt retning av det den skal (den er altså rett og slett reversert).

    Har krasja mye, men aldri opplevde direte skade på servoer (bortset fra gearet). Litt pussig type feil når servone eller ser helt utskad ut, og at det skulle skje med 3 servoer samtidig. Men, men.. det har vel skrangla godt i elektronikken når fly smalt i bakken.
Working...
X