Announcement

Collapse
No announcement yet.

Phoenix Cessna 182 1.20-size

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Phoenix Cessna 182 1.20-size

  Fikk denne modellen i dag. Phoenix Cessna 182 med 2005 mm vingespenn, fra Elefun.no

  Fin finish. Lite behov for etterstramming. Hengslene var bra sentrert. Solid understell med lette hjul. Kan monteres på en kveld om man er flittig.


  Ikke helt lik bildene i butikken eller fra Phoenix. Taket er rødt, ikke hvitt, og det er ikke avtagbar frontrute. I stedet er det batteriluke under buken, som forøvrig passer bra og er enkel å åpne.


  Ikke den mest skalariktige modellen, men blir bra kosemodell. Flytter over alt utstyret fra en 60-size akromodell (The World Models Velox Rev II). Den går til og med akkurat inni velomobilen min. Kan sykle den til en stripe 20 km unna for å fly.

  Det blir en tolv-tretten år gammel Axi 4130-20-motor og 8S batteri. Servoer blir Hitec HS-225MG og Corona DS339MG. Ytelse som standardservoer med lavere vekt. Det er ingen 3D-modell.

  Attached Files

 • #2
  Så ut til å være en fin modell det der. Alltid vært litt sugen på en Cessna

  Men Lynx'en bak der så litt spennende ut.
  Tom I. Arntsen

  Comment


  • #3
   Viktig med kort servoarm. "Manualen" sier mean skal bruke en servo til hvert høyderor. Jeg sølvlodda sammen stengene for å bruke én servo. Har flydd større fly enn dette med én av disse servoene på høyderoret. Man må bare maksimere dreiemomentet ved å bruke kort arm og om nødvendig øke endpoints. Det er ikke 3D-fly så den trenger ikke lynkjappe rorbevegelser.

   Har 3D-printa noen luftkanaler til cowlingen slik at motoren får så mye luft som mulig rett på. Etter liming slipte jeg de med slipehjul til de gikk klar av motoren med noen mm. LAkkeringen av cowling er ikke den beste i front. Jeg må lakke en liten flekk hvor jeg måtte pusse litt CA som jeg sølte, så kanskje jeg fikser litt på det. Typisk ARF-glassfibercowl-finish.
   Attached Files

   Comment


   • #4
    Det er én ting jeg er ganske misfornøyd med på modellen. Frontruta og bakruta er montert med en slags teip. Det er ikke krympefilm. Den var løftet i kantene på halvparten av sidene, og fargen matcher ikke krympefilmen skikkelig heller. Har lyst til å erstatte den med vanlig krympefilm.
    Attached Files

    Comment


    • #5
     Artig å se hva du gjør med modellene dine. Takk for at du legger ut flotte bilder og beskrivning av dette.

     Comment


     • #6
      Siderorservo med stag til neseleggen montert. Også montert mottaker og antennerør. Dette radiorommet har en luke med hurtiglås som er veldig enkel å åpne. Bra funksjon.

      Jeg kunne vært flyklar i dag hadde jeg ikke mangler noen servoledninger og flaps-servoene.
      Attached Files

      Comment


      • #7
       En gjennomtenkt detalj er at flapsservoene er montert motsatt på vingene slik at man kan bruke én kanal med Y-kabel til flaps uten å måtte reversere den ene servoen.

       Jeg har også montert rorhornene på flaps bak frem. Da får man lengre vektarm jo mer flaps-utslag man har. Om man monterer den pekende fremover så blir det motsatt, og det blir mye tyngre for servoen.
       Attached Files

       Comment


       • #8
        God plass i cowl. Jeg tok den av for å montere 150 g bly i nesa.

        Det fulgte forresten med motorbukk i tre for elektromotor, og nylon for stempelmotor. Det er også batterivugge under buken med borrelås.
        Attached Files
        Last edited by tahustvedt; 25-07-17, 19:03.

        Comment


        • #9
         Litt høyt understell og ca 1" for stor propell. Flyr nok fint.
         Attached Files

         Comment


         • #10
          Ser fin ut da
          Tom I. Arntsen

          Comment


          • #11
           Har alltid hatt lyst på en Cessna-sak. Måtte forte meg å kjøpe denne før jeg gikk av skaftet og bestilte en 3,6 m The World Models Skylink.

           Comment


           • #12
            TWM'en er vel så lite skalariktig at majoriteten hadde fått hetta... Men skjønner hva du mener ja.
            Titta mye på den selv =)

            Gøy å høre hvordan denne flyr da. Den ser i alle fall fin ut.
            Tom I. Arntsen

            Comment


            • #13
             Jeg fant Ferrari-rød Oratrim til vinduene til £6 i en engelsk butikk. Gidder ikke betale 300+ kr for en hel rull med film jeg ikke trenger.

             Comment


             • #14
              Prøvde flyet i dag. Jeg rakk knapt å takse ti meter før neseleggen bøyde bakover. Festet, som var fabrikmontert, rev seg løs fra firewall. Jeg burde byttet skruene med maskinskruer og skikkelig ankermutter. Etter litt fikling fikk jeg den sammen igjen, med ikke helt solid neselegg, så jeg bar flyet ut til området med kortest gress og tok av. Det fløy som forventet, bortsett fra at det trenger enormt mye ned-trim med full flap. Mer enn noen andre fly jeg har flydd med flaps. Jeg fløy fem minutter og brukte 1,33 av 4 Ah før jeg landa. Tenkte programmere inn dykkror med flaps, men etter en myk landing og noen meter trilling så knakk plutselig neseleggen. Må dreie meg ny legg også nå.

              Fint fly, men neseleggen er ubrukelig. Jeg fikser ny legg på et øyeblikk senere i kveld.
              Last edited by tahustvedt; 27-07-17, 18:02.

              Comment


              • #15
               Vidoj av jomfruturen:

               Comment

               Working...
               X