Announcement

Collapse
No announcement yet.

Montering: STM 2.4Ghz Easy Fly fra Elefun

Collapse
X
Collapse
 

 • STM 2.4Ghz Easy Fly fra Elefun

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_0## -->
  Reklamen sier at STM Easy Fly RTF er en motorglider som passer bra såvel som for nybegynneren som for den som vil ha en avslappende flytur nå og da. Personlig er det akkurat det jeg har tenkt å bruke den til. Først og fremst skal den være et fly som mine smårollinger kan lære seg å fly med, deretter er den en flymaskin som jeg kan jakte litt termikk med.  Spesifikasjoner:
  Vingespenn: 1960mm
  Lengde: 1210mm
  Vingebelastning: 25gram/dm2
  Vingeareal: 38,4 dm3Vekt (flyferdig): 960gram
  Flyhastighet : ca 12m/sek
  Flytid: ca 15-30 minuter

  TIPS!
  Detaljert byggeblogg finner du under denne linken her: Klikk her
  Flyet er laget i det slitesterke materialet kalt EPO og skal ettersigende tåle mange uhell. Dette er jo en grei egenskap å ha når man skal lære sine små, eller seg selv, å fly. Jeg mener, det er jo ikke alltid man lader silkemykt i begynnelsen...

  For å få den opp i lufta har STM montert inn et børsteløst motorsystem i nesa og det hele drives av et 3s li-po batteri. Radioen har fått 2.4GHz sendesystem så da slipper å tenke på eventuelle forstyrrelser og problemer med like frekvenser når man flyr sammen med andre. Det at modellen er RTF betyr egentlig i praksis at man kan kjøre innom hobbybutikken på vei til stripa og montere flyet når man kommer fram.

  Vel la oss ta en rask kikk på hva som befinner seg i esken.

  Boksåpning
  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_1## -->
  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_2## -->
  Som med alle fly fra STM er delene godt pakket inn i bobleplast og teipet fast slik at ingenting skal flytte på seg under frakt.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_3## -->
  Manualen er selvforklarende selv om bildene til tider er noe uklare og engelsken kanskje burde vært outsourcet til noen som faktisk kan engelsk. Men alt i alt en grei manual. Mesteparten av monteringen er så og si selvforklarende også men vi har jo alle et forskjellig utgangspunkt når det gjelder denne hobbyen.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_4## -->
  Et batteri, en lader og noen småskruer for å feste halerorene er alt som er med esken utover flyet og radioen.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_5## -->
  Flykroppen slik den ser ut uten canopy rett ut av esken. Du kan se mottageren regualtoren og to mikroservoer.

  <!-- ##phrase_image_larger_version_x_y_z_6## -->
  Et bilde som viser hvordan festeordningen for vingen er lagt opp...man trer inn servoledningene fra vingene først så trer man vingen på vingerøret. Deretter festes vingen med en liten skrue på undersiden.

   

  • ArneH
   #1
   ArneH commented
   Editing a comment
   Fint å få med seg ungene ut å fly! Ser ut til å være en fin modell, som tåler harde landinger. Har hatt mange fine flyturer med mine gutter, som nok er større enn dine. Da er det en fordel med et fly som er lett å fly og tåler litt hard behandling.
   Eneste som jeg er litt lei av er at det ofte følger med sender og mottager som er bundet opp av produsenten. Sitter igjen med noen sendere som ikke kan brukes etterhvert.
   Skulle ønske at flere av disse flyene var BNF.
   Takk for en bra artikkel!

  • sub_sonic
   #2
   sub_sonic commented
   Editing a comment
   Du får kjøpt samme modell fra en kjent asiatisk sjappe, men da uten radio og mottager!

   Men veldig bra artikkel!
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

 • F5J i Norge, regler og konkurranseform (FAI utgave)
  by Quadrocopter
  Det har vært en del som har forespurt om hva som skjer på F5J fronten og i den sammenheng har jeg satt sammen et lite dokument som prøver å forklare litt om denne grenen samtidig som den gir et innblikk
  08-03-12, 09:09
 • STM 2.4Ghz Easy Fly fra Elefun
  by flypilot

  Reklamen sier at STM Easy Fly RTF er en motorglider som passer bra såvel som for nybegynneren som for den som vil ha en avslappende flytur nå og da. Personlig er det akkurat det jeg har tenkt å bruke den til. Først og fremst skal den være et fly som mine smårollinger kan lære seg å fly med, deretter er den en flymaskin som jeg kan jakte litt termikk med.

  ...
  27-10-10, 10:39
Working...
X