Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hvor stort lipo til T-Rex

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Hvor stort lipo til T-Rex

  Hallo, hvor stort lipo bør eg ha for å fly ei stund med en T-Rex,vi snakker da om helt vanlig flyging ikke noe 3D.
  Har et 3s 12C 1800mah, og dette virker lite, stemmer det eller er dette batteriet klar til kast(klarer knapt å lette før eg mister kraft, er ca 0 grader ute)?
  Børge G Hansen

  Futaba 10C 2.4FASST
  Optic6
  C17E
  Dassler
  T-Rex
  T-Rex 600 N Pro
  U-CAN-DO 46
  Cessna Cardinal
  Cessna 182 skyline
  cap 232 27% alitalia
  edge 540 vince

 • #2
  Ja da er det nok ferdig.
  Generellt, når lipoer i heli mister så mye kraft at de ikke klarer å holde det i lufta så er du alt for lavt i spenning og da ødelegges batteriet.

  Flyr du hardt vil du merke tap av kraft før det er alt for sent, klarer du ikke å hovre så er det for sent.

  En lader som viser hvor mye du putter tilbake i batteriet, slik at du kan tilpasse deg å aldri tappe batteriene for mer enn 80% av kapasiteten (I ditt tilfelle 1440 mah) gjør at de varer lengre. Sett så timeren slik at du flyr litt kortere enn det som gjør at du må lade 80%.

  Alternativt om du har en av de nyeste ESCene der battery protection/cut off kan settes til 3.2 volt kan hjelpe. Da vil strømmen til motoren pulse når du når denne grensen. Om du lander og avslutter da så funker det.

  Lipo alarm som sier i fra med lys eller lyd når du når 3.2-3.4 volt eller deromkring er også bra å ha for en som er fersk.

  Men ja 1800/12C er snaut om du har en av de nyere motorene (blå?)
  1800/20C bør du nok opp på eller pakker som er rundt 2-2200 mah og 16-20C kontinuerlig. Da har du margin. Disse skal selvsagt heller ikke flys til du merker at du ikke kan holde det i lufta, da varer de ikke mange turene.

  De beste, syns de fleste, er Flightpower EVO batteriene. Thunder Power lager også bra batteripakker. Align sine 2100/16C(Samme celler som forrige modell TP batterier. ) er også bra og trolig de nyere 20C pakkene også.

  Comment

  Working...
  X