Announcement

Collapse
No announcement yet.

motager batteri av 4 aaa batterier

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • motager batteri av 4 aaa batterier

  trenger motager batteri til min fling dlg , kan ikke være bredere enn to aaa batterier , noen som vet hvor jeg får tak i dette .

  lodding er siste utvei , noen som også vet hvor jeg får tak i loddeører


  tom i
  Pike perfection x3
  Race M
  victor
  Mini Corado
  Graupner mc 32
  Graupner mz 24
  [/QUOTE]

 • #2
  Jeg lager (lodder) egne batteripakker spesielt til trange seilflyneser og bruker en del Sanyo 900NiMh som jeg har handlet en del av fra El-Flight. Disse er av god kvalitet og i AAA-size.

  Ellers vet jeg Smallsize i Oslo er svært proffe på å sette sammen batteripakker, jeg har fått laget noen sære konfigurasjoner hos dem. Laget mens jeg er der, og da kan jeg vise hvordan dem skal ligge sammen. På noen modeller er det greit at dem ikke er kvadratiske men ligger som et skeivt rektangel osv.

  Vanskelig å finne saker med loddeører, men hvis du har en god bolt, rubber loddeflatene og klarer å få smeltet tinnet på loddeflatene i løpet av 2-4 sekunder kan du gjøre det selv. Når jeg lodder på batterier bruker jeg enten kjølespray umiddelbart etter lodding eller aller helst setter batteriene i kaldt vann så enden såvidt stikker opp. Da unngår man at varmen får krype inn i batteriene. Hvis du knøvler og varmer batteriene i 8-15 sekunder for å få til loddingene kan man ødelegge dem...
  Absolutt ikke NLF-medlem lenger!

  Comment


  • #3
   ..

   Jeg har akkurat gjort det samme til et lite seilfly jeg har. Skaff deg en loddebolt med hammerhead tip først som sist, da lodder du batteripakker som en helt. Lim batteriene med epoxy, og bruke en litt grov ledning som "loddeører", eller skaff braces, det er suverent. Litt 35-40mm shrinkwrap og du er klar til å fly. Kjøper du forresten den harde typen shrink, så annbefaler jeg varmluftspistol, da lighter ofte lager huller, heller enn å krympe.

   en liten guide her:

   http://www.batterieswholesale.com/ba...assembling.htm
   Lars Erik Haug
   Øvregate 17
   N-2635 Tretten
   lehaug@gmail.com
   tlf: 97972797

   H9 2m EDGE 540 med MVVS 26ccm
   Seagull Cessna Trainer
   Unnamed Slope Glider

   "Det som ikke kan fikses med litt gaffa, det kan fikses med litt mere gaffa!"

   Comment


   • #4
    Jeg har laget mange batteripakker både til mottaker, og nye senderpakker. Jeg har feks. akkurat kjøpt meg celler fra http://www.batterystore.no (faktisk som følge av bannerannonse her på Modellflynytt) som jeg skal lage nytt radiobatteri av. GP celler på 2700(!!) mAh. Da skulle radioen ha en stund..

    Første jeg gjør er å bruke dremel enten med slipe-blad, eller sånn sandpapir-tønne, og sliper polene forsiktig. Bare akkurat så de bli rue der som du skal lodde. Tinn sitter dårlig på batteripoler uten at de slipes litt.

    Skal jeg lage en mottaker pakke limer jeg så cellene sammen i den fasongen jeg vil ha pakken med varmlim. Det sitter mere enn nok. Så lodder jeg små stubber av ledning mellom cellene, og ledninger til mottakeren. Disse små stubbene MÅ ha isolasjon der de ikke loddes. De må ikke av-isoleres i hele lengden. Da kan de på +polen komme borti kapslingen som er minus. Ledningen ut av pakken legger jeg i sprekken mellom hele batteriet, limer den med varmlim, og tar den ut i "motsatt" ende av pakken. Da får den bra strekk avlastning. Til slutt krymper jeg en hvit plast rundt pakken så den holder seg både fast, fin og tørr om det skulle komme litt vann på den i et uhell.

    Lager jeg senderbatteri lodder jeg 2 og 2 celler sammen med hammer-head loddebolt, og så lodder jeg de sammen igjen i en firkant på samme måte som ved en mottakerpakke.

    Til alt annet enn lodding av celler i rekke, bruker jeg en vanlig loddebolt (har en Biltema loddestasjon). Skal man lodde en mottakerpakke bruker jeg dermed ikke hammer-head tupp. Det holder med en vanlig bolt, men den må være VARM, og du må være kjapp. Cellene skal ikke varmes opp for mye og den beste måten å unngå det er å bruke MYE varme, og være kjapp. Bruk også loddefett. Det er litt etsende og sørger både for skikkelig feste, og at tinnet flyter utover som det skal.

    Denne fremgangsmåten har jeg brukt i årevis og det funker som bare juling!
    Anders Hauge

    www.hang.no - Norges nye HANG-side!

    www.JetsOfBergen.no
    rc.andersh.com

    Byggeblog 3,6m SkyLink 100ccm (Cessna)
    Byggeblog FPV SailCam Easyglider
    Byggeblog for Eurosporten
    Byggeblog for H9 Cessna med selvstarter og lys

    There is nothing left in my right brain, and there is noting right in my left brain....

    Comment


    • #5
     http://cheapbatterypacks.com/main.as...gid=loosecells

     Comment

     Working...
     X