Announcement

Collapse
No announcement yet.

SK 50 motor fra Kangke

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • SK 50 motor fra Kangke

    Var innom Modellflybutikken i forrige uke og kjøpte en Acro 50 ARF og tok med ovennevnte motor da pakkeprisen ble hyggelig. Kjørte inn motoren i dag og ble veldig overrasket i possitiv mening.

    Skiftet forgasser til en Webra som jeg hadde liggende da den som fulgte med virket litt slarkete og ujevn.

    Startet helt greit etter noen turn med starteren, kjørte en tank med rik blanding, så en tank med veksel mellom nesten maks turtall og rik og så en 3de tank med veksling mellom maks og rik. Tacket så på slutten turtallet og ble veldig overrasket - stabil tomgang 2100 og maks med 12x5 propell var 11.100. Brukte OS #8 plugg og Jero 15/15 aerosave.

    Skal bli spennende og få prøvd dette i lufta - vurderer sterkt og gå opp til 12x6 eventuelt 12x7 hvis det går.

    Det kan nevnes at motoren er montert inverted uten at det påvirket noe i det hele tatt.
    Espen Kvien
    Gruppeleder F3A
    Vingtor RC Club
    f3a.norge@gmail.com

    Mange fly og mye moro

  • #2
    Da var jomfruturen unnagjort. Brukte 12x6 propell og 20% nitro. Må bare si at motoren imponerte, vertikalen mer eller mindre ubegrenset uten antydning til at motoren protesterte. Jevn og fin throtling ved gasspådrag og tomgang var i OS klasse. Det skal bli spennende og se hvordan dette går når motoren er skikkelig innkjørt.

    Kan også nevnes at flyet som motoren sitter i ble nesten 400 gram tyngre enn beregnet og sluttvekten havnet på 2650 gram.

    Så min konklusjon så langt må bli at vil du ha en sterk motor som drar litt store propeller så kan SK motoren være et bra og billig alternativ til mye av det andre der ute.
    Espen Kvien
    Gruppeleder F3A
    Vingtor RC Club
    f3a.norge@gmail.com

    Mange fly og mye moro

    Comment

    Working...
    X