Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hitec sender med andre mottagere

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hitec sender med andre mottagere

    Har en ny hitec Eclipse7 qpcm radio som fungerer fint med den medfølgende qpcm mottakeren. Men hvis jeg tar mottager-krystallet fra denne mottageren og setter inn i en JR mottaker eller en "Hitec Feather single conversion" mottager så er det dødt. Har satt senderen i PPM-modus, og prøvd negative/positive shift uten respons...

    Er det slik at man ikke kan bruke krystallet fra Hitec QPCM mottakeren i andre mottakere...?

  • #2
    Ja det er ikke muligt å bruke Noen PCM mottakere om hverandre (Alle prudusentene har sine egne programm koder på PCM og disse "snakker" ikke sammen). Det kan gå å bruke andre produsenters krystaller i PPM (fm) motakere men dette må en ikke gjøre da det er direkte livsfarligt (viss det virker, kan en komme en halv kanal til siden og alt virker greit til en får flyet i lufta og jevelskapen kommer 50/60m avgårde før det elegant svinger av egen vilje og braker ned i naboens nye bil, eller kvester/dreper barna hans og da ligger piloten ann til at sitt livs mareritt blir sant. Hyggelig tanke ikke sant!). En SKAL/MÅ ALDRI mikse forskjellige produsenters krystaller i mottaker og sendere. Derimot er det ikke noe problem å kjøpe ett PPM mottaker krystal til Hitec Feather single conversion" mottageren din som stemmer med senderen din (har du t.d. kanal 80 i senderen din, må du kjøpe ett kanal 80 single conversion Hitec krystall og stille inn senderen til PPM mode, da er den i boks. Likedann hvis JR mottakeren din er av PPM type, kjøper du da ett JR kanal 80 krystall som er bereknet til denne mottakeren og passe på at senderen står i PPM mode, så er den også i boks ).
    OBS husk at alle merker oppererer med single og dual conversion krystaller, disse kan ikke mikses men må være etter om motakeren er Single eller Dual conversion type (sender krystallet har ingen betydning for single eller dual conversion, kun mottaker typen). Prisen på ett krystall ligger vel mellom 120 til 150 kr og det er jo engentlig ikke noen upris.
    Håper dette gjør det litt lettere. Noe uklart så bare spørr .
    Gert Hildrestrand.
    Limets Venner.
    Valdres Flyklubb Modell

    Famous last words? Hey watch this!

    Comment


    • #3
      Glimrende! Jeg har tidligere brukt samme krystall til både JR og Feather mottakeren og det har fungert fint, men det er kanskje tilfeldigheter som avgjør om dette funker eller ikke. Har du forslag til hvor jeg bør bestille nye krystaller? Trenger også ett krystall til ett Piccolo helikopter med kombinert mottaker/gyro, dette kan kanskje bli verre å skaffe..?

      Comment


      • #4
        Alle som selger Hitec bør kunne skaffe krystaller til Hitec mottakere (samme gjelder JR, vet bare ikke hvem som selger JR kansje noen kan anbefale en butikk?).
        Hvet at ARF modeller http://no.rcmodeller.net/ har krystaller til Hitec.
        Generelt skal vel butikken en kjøper utstyret i kunne hjelpe i slike tillfeller. Og ja att det kan gå bra å bytte krystaller slik skal jeg ikke legge skjul på, men sikker er du ikke.
        Gert Hildrestrand.
        Limets Venner.
        Valdres Flyklubb Modell

        Famous last words? Hey watch this!

        Comment


        • #5
          Hvis du har kjøpt Eclipse her i Norge gjennom de vanlige handlerene, så har du nok sannsynligvis ikke en QPCM mottaker. Denne mottakeren er ikke i handelen her i landet ennå. Det du har er sannsynligvis en 8 kanals HFD-08RD dual coversion PPM mottaker med et dual conversion X-tall. Dette X-tallet kan med sikkerhet KUN brukes på andre HiTec dual conversion PPM mottakere. Hvorvidt det kan brukes på den kommende QPCM HiTec mottakeren, kjenner jeg ikke til. Feather mottakeren du nevner er en single conversion PPM mottaker og da må du ha et HiTec single conversion X-tall i den. JR mottakere MÅ ha JR X-tall.

          Comment


          • #6
            Eclipse'n er kjøpt gjennom en nettbutikk i Norge. Det står QPCM både på sender og mottager. Mottager er en HPD-07RH Q-PCM. Prøvde med ett annet krystall i feather mottageren i dag, og da fungerte det fint. Det er nok riktig som du sier at hitec krystallet kun passer til hitec mottagere. Var hos Norwegian Modellers og hørte,, de har KUN krystaller til Futaba. Får tråle nettbutikker.

            Comment

            Working...
            X