Announcement

Collapse
No announcement yet.

Aurora 9 fra Hitec, inkludert Basic Telemetri Acro Pack.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • joo
    replied
    Usikker på om vi klarer å få til en direkte sammenligning mot Dx8, men siden begge radioene nå fins blant medlemmer i redaksjonen kan vi prøve å snakke litt sammen.

    Jeg fikk holde i Dx8 samtidig som vi pakket ut Auroraen. Helt subjektivt følte jeg at Dx8 ville balansere mer nøytralt i det originale festet til nakkestroppen, Dx8 hadde et mer volumiøst "grep", så de med store hender sannsynligvis føler at der er mer å holde i på den. Uten at Auroraen på noen måte var dårlig. Den føltes som bedre å holde enn Dx7 igjen. Men dette er selvsagt subjektive oppfatninger.
    Imidlertid fikk jeg straks følelsen av at Aurora hadde langt bedre stikker. Så da stemmer det nok at der er mange kulelagre i gimbalene

    Skal nok få tak i balanseringstappen bare jeg finner den på en butikk. Skal fly en del uten pult også, men håper pulten dukker opp i en butikk nær meg snarest.

    Jeg har ikke programmert på JR på mange år, men som Per Reidar nevner så virker det langt mer intuitivt på Auroraen enn f.eks Futaba 7C. Den har jeg prøvd å hjelpe venner med, men plagdes. Det betyr IKKE at Futaba er dårlig, jeg regner sterkt med at man er farget av de radioene man har programmert og hatt i eget eie før.

    Telemetripakken er helt fersk på markedet. I USA sitter mange og venter svært utålmodig på releasen av gadgetene, mens jeg er heldig og har dem i handa Skal se litt på de sakene også i dag.

    Der kommer mer bilder og litt data etc senere i dag.

    Leave a comment:


  • jeeeeeeright
    replied
    Skulle egentlig hatt en direkte sammenligningstest mellom denne og Spektrum DX8...

    Blir å handle ny radio i løpet av vinteren, og valget står mellom disse. Tror egentlig jeg har mest lyst på Hitecen, men en liten bøtte med spektrummottakere teller jo ganske tungt den andre veien.
    Last edited by jeeeeeeright; 10-10-10, 10:55.

    Leave a comment:


  • perreidar
    replied
    Endelig kommer det noe bra om den knallfine radioen ja

    Har den sjøl men er litt for fersk i gamet til at jeg kan dette med for mange mikser og slikt. Men for en nybegynner som meg så er radioen helt utrolig lett å bruke, synes det er lettere å sette opp ett fly eller heli på denne enn det var på Futaba 7C.. Men det var en god raido det og så vil ikek si noe negativt der heller. Men Auroraen er bare helt knall..

    Og ett lite tips, få tak i den originale balanserings tappen for nakke reim hvis du bruker det..

    Ser at du skal bruke pult å da blirdet jo ikek aktuellt alikevel, men hvis andre har radioen så løp å kjøp den snasne røde alusaken.. da henger radioen rett og fint....

    Leave a comment:


  • Aurora 9 fra Hitec, inkludert Basic Telemetri Acro Pack.

    Jeg kunne hente ei spennende eske hos affa i går. Den inneholdt en Aurora 9 til test hos Modellflynytt, med telemetripakke og 9-kanals mottaker.

    Radioen er levert fra www.modelsport.no.

    Radioen har vært på markedet ei stund, men er forholdsvis lite omtalt her på berget sammenlignet med Spektrum. Jeg var spesielt interessert i denne radioen siden jeg tror den har langt bedre mixemuligheter som spesielt seilflygerne er interessert i.

    Click image for larger version

Name:	Aurora 01.jpg
Views:	1
Size:	81.4 KB
ID:	627513

    Det første man legger merke til er det store bakbelyste displayet. Det er touchdisplay, og der er klipset fast ei penn for trykking på senderen. Det går greit å trykke med fingrene også, men det føles mye raskere å bruke penna!
    Der er mye informasjon i displayet, men jeg ble kjapt dus med visningene.

    Click image for larger version

Name:	Aurora 02.jpg
Views:	1
Size:	105.9 KB
ID:	627512

    Da Multiplex og Hitec slo seg sammen var jeg redd radioer med all den unike frie programmeringen fra MPX skulle forsvinne fra markedet. Men på denne radioen ser jeg at MPX-filosofien har vært med på konstruksjonen av denne senderen Spesielt det herlige faktum at ingen brytere er predefinerte men merket med bokstaver for personlig tildelinger etter eget behag gjør at jeg begynner å glede meg som en unge til å stupe inn i den særdeles gode og oversiktlige manualen!

    Click image for larger version

Name:	Aurora 03.jpg
Views:	1
Size:	85.1 KB
ID:	627510

    Der er ingen slidere midt på radioen som jeg er vant med fra Profi-radioene mine. Derimot er det en slider på hver side foran. Dette kjenner jeg at jeg fort kan venne meg til. Når jeg får tak i senderpulten til denne tror jeg det ennå skal være enkelt og behagelig å betjene disse. Dette må passe helipilotene også.
    Var en anelse skeptisk til disse først siden jeg er vant med å ha en referanse-knott til sliderne slik at jeg kjenner når vingebakkanten er i nøytral når man bruker camber-change. Til min store glede viste det seg at det kommer en tydelig audio-beskjed når sliderne passerer nøytral!

    Click image for larger version

Name:	Aurora 04.jpg
Views:	1
Size:	113.1 KB
ID:	627509

    Det kom med en boks som heter HPP-22. Denne er grensesnittet mellom senderen og mottakerne for oppgraderinger fra nettet, lagring av modellsetuper på PCen, failsafesettinger etc.
    Modelloppsettene kan man lagre på PCen, og gjerne sende til en kompis som kan legge denne inn på egen sender. Det er snakk om at der vil komme en god del ferdige modelloppsett fra Hitec/MPX. Ryktene sier at de første som kommer er oppsett til MPX-seilerne, men her er egentlig ingen begrensninger for hva man kan finne i framtida.


    Click image for larger version

Name:	Aurora 06.jpg
Views:	1
Size:	103.6 KB
ID:	627511

    Denne ble levert med 9-kanals mottaker, Optima 9. Den har innebygd telemetrifunksjon for å vise RX-batterispenning i senderen, og man kan sette spenningsnivået for alarm.
    Den har inngang for egen batteritilkobling kun for RX (ikke servoene) om man ønsker å ha en ekstra forsikring i tilfelle man ikke bare ønsker strømforsyning fra BEC etc.
    Man finner også en tilkobling for sensor-station der man kan koble en masse sensorer for telemetri.

    Click image for larger version

Name:	Aurora 05.jpg
Views:	1
Size:	93.5 KB
ID:	627508

    Telemetri-tilbehøret får dere ikke se nå, man kan ikke slippe alt om gadgete samtidig Bare nevner stille:

    - To typer RPM-sensorer.
    - GPS.
    - Temperatursensorer.
    - Tanknivå-målere.

    Alt dette kommer jeg tilbake til, ikke vær redde!

    I går kveld leste jeg avsnittet om binding av mottaker, lukker manualen og satte meg ned for å se om jeg intuitivt klarte å sette opp en modell.

    Og ja; jeg klarte det
    Last edited by xilian; 10-10-10, 21:44.
Working...
X