Announcement

Collapse
No announcement yet.

Enda mer problemer med Wilga 2000

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by Christen
    Jeg er veldig inntressert i å få vite mer om Spektrum teknologien! Så kom igjen den som kan
    Kan og kan......... Spectrumteknologien for RC bruk har mye av et hemmlighetens skjær over seg så hovedkildene til det man vet stammer vel mest fra produsentenes egne informasjoner som i noen tilfeller er tildels reklamepreget.
    Jeg vet ikke hva du er interessert i å få vite mere om når det gjelder Spektrum men Spektrum har DX6 og DX7 for RC fly/helikopterbruk og DX6 er behørig omtalt her (MFN) ModellflyNytt.no
    DX7 ligger inne som en artikkelkladd.
    Desverre har MFN et "poengsystem" når det gjelder "rangering" av artikler som lett kamuflerer artikler hvis den av en eller annen grunn ikke når opp med leserstemmer. Men MFN's forside har på venstre side en link til artikler som man bør være oppmerksom på. Når det gjelder DX7 så er teknologien bak tilnærmet lik DX6 men med noen sentrale utvidelser. Tregheten i MFN systemet gjør at nevnte DX7 artikkel visstnok ligger på vent på 2. halvår.
    Som kjent har Futaba også kommet med 2,4 G utstyr og teknisk sett benytter Futaba en litt annen teknisk løsning (frekvenshopping) innen spreadspectrumteknologien. JR, som også kommer med utstyr benytter så vidt vites grunntrekkene i sin Direct Digital Spread Spectrum teknologi som Spektrum/JR benytter.

    De to mest innlysende fordelene med 2,4 G systemet er for det første protokollsystemet som gjør kanalkollisjoner fraværende i situasjoner med færre enn 80 kanaler (Spektrum). Den neste fordelen er fravær av glitch med årsak i elektrisk relatert støy.

    Rekkvidde er idag erkjent "lenger enn visuell kontakt" med dagens utstyr (DX7, Futaba, XPS og JR.

    XtremePowerSystems (XPS) må også nevnes. Disse har sin egen løsning på det meste men opererer innen det samme frie ISM båndet (Industrial, Scientific and Medical band (2.4 GHz -2.483 GHz)
    Les mere her XPS
    XPX har også lansert "modul" for Multiplex EVO serien.

    Originally posted by Christen
    Jeg er veldig inntressert i å få vite mer om Spektrum teknologien!
    Hvis du også er interessert i "hardwaren" så kan det kort sies at man deler en RC sender i to komponenter nemlig selve "computer og stikke delen" og sendermodulen som man på litt dyrere radioer kan bytte ut.
    Det er denne siste, senderdelen, som er viktigst i 2,4 G systemet fordi sendefrekvensen er endret fra 35 Mhz til ISM båndet som nevnt ovenfor.
    Futaba og XPS sier de har utviklet egne "chips" for bruk i sendemodul og mottaker, mens Spektrum benytter komersiellt kjente moduler i både sender og mottakere. Det er en ganske omfattende software som styrer systemet.
    XPS har toveis kommunikasjon og DX7 har en toveis kommunikasjon som kun brukes i selve "låse/binde" fasen til mottaker.

    Det synes i dag å være liten tvil om at 2,4 G vil være fremtidens radiosystem for RC bruk og her på forumet er det skrevet masse brukerrelaterte poster om DX6 og DX7 og mer vil komme når Futaba, JR og XPS vinner utbredelse. Så det er bare å følge med. Bruk gjerne søkefunksjonen til å finne relaterte brukererfaringer.

    Så langt jeg kjenner til er det ikke referert til dedikerte systemfeil hverken på dette forum eller andre internasjonale fora. De feilfunksjoner som det i noen tilfeller er referert til, skyldes erkjente brukerfeil med unntak av en softwarefeil i en tidlig generasjon av AR6100 (blir gratis oppdatert hos Spektrum).

    Det er mange her på forumet som kan masse om Radio og SpreadSpectrum teknologien og bruk av slikt utstyr. Jeg kjenner også folk innen RC som kan masse om detaljene bak dette systemet. Herværende opus er derfor en oppsummering initiert av Christen's spørsmål basert på meningsfulle samtaler om saken blant slike ressurspersoner og studering av ulike fora og "reklamemateriell".

    Comment

    Working...
    X