Announcement

Collapse
No announcement yet.

Referat: Warbird Weekend 2012

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Referat: Warbird Weekend 2012

  Årets Warbird Weekend hos Trondheim modellflyklubb er avviklet i helgen som var og Modellflynytt var der med to personer for å samle litt film og foto samt ha det utrolig gøy på ett nydelig stevne.  Hei folkens, undertegnede var på Warbird Weekend for første gang i år og tenkte lage et lite referat.


  Høydefoto med WW presentert av flere ivrige warbird fans, sjekk WW logo på gresset....

  Jeg tok med meg min helt nye Phoenix Model P-47 med RCGF32 motor oppover for å prøve å se om jeg ikke kunne gi litt luftstøtte til trønderne. Alf Hansen(affa) og jeg leide oss en bobil for anledningen og reiste oppover på torsdag kveld, og med en liten sovepause etter endel mil kom vi fram cirka kl 10 på fredag formiddag.

  Må si vi hadde vært litt skeptiske til været da det hadde regnet nesten hele veien opp, men det skulle vise seg å være ubegrunnet for når vi kom fra tittet solen frem og det var helt vindstille vær. Med andre ord helt perfekte flyforhold, som forøvrig skulle vise seg å holde seg nesten hele helgen igjennom.
  Ved ankomst ble vi møtt av en fantastisk hyggelig gjeng og det gikk med litt tid til å hilse og møte alle sammen…Umiddelbart var man i den rette stemningen og det var allerede masse fly å se både på bakken og i lufta. Må også nevne den flotte stripa som Trondheim MFK har her oppe, flott preparert og nyfrisert var den klar til storinnrykk. Warbird gutta hadde også satt opp flere telt hvor et av de rommet en pilot’s lounge hvor man kunne sette seg ned og slappe av litt i løpet av dagen og utover kveldstimene ble det et naturlig samlingsted for mange gode historier og kanskje noe godt å drikke og hehe..

  Alf og jeg fortsatte så med å pakke ut de 6 flyene vi hadde tatt med, Alf 5 fly og jeg 1 . I tillegg fullproppet av fotoutstyr og en godt rigget heksa for fotomission. Du kan si bobilen var rimelig tettpakket.  Etter rigging ble det umiddelbart satt i gang med å fly og selv fikk jeg mange turer på min nye P-47 som fløy aldeles nydelig. Selv uten flaps, begge flaps servoene brant da jeg satte på strømmen og skulle teste ror, oppførte modellen seg eksemplarisk og kan kanskje kalles en warbird trainer da den har veldig snille egenskaper spesielt under landing. Trepunkt og hjullanding gikk som en lek. Alf fikk og flydd endel med sine modeller. Etter litt inntrimming ble til og med Hurricanen en nydelig modell å fly og lande
  Lørdagen startet for oss rundt kl 8 med frokost i bobilen og så var det ut å nyte det flotte været og stemningen. For det er nettopp stemningen her opp blandt disse gutta som virkelig gjør turen verdt alle de milene bak rattet. Menneskene, både lokale og tilreisende, her oppe gjør alt for at du skal ha et bra opphold og det er ikke en eneste sur mine å se noe sted, alle smiler og har det hyggelig i godt lag. Vil man fly mye kan man gjøre det og vil man sitte og slappe av og nyte utsikten kan man gjøre det og…ingen flypress, her er det bare å kose seg.


  Dessverre så ble det endel uhell med forskjellige fly denne helgen og heldigvis var det kun materielle skader. Noen teknisk feil og noen pilotfeil men ingen hang med leppa av den grunn, det var bare å grave frem et ølfly(isoporfly) eller en annen modell og fortsette å fly.

  Høydepunkter under lørdagen var British Memorial flight med Bjørn sin Lancaster i spissen med diverse Spitfires og en Hurricane på slep. Etterhvert kom det også flere tyske fly på vingene også som jagde de allierte rundt omkring. Flott levert av pilotene. Det var også andre diverse formasjonsflyginger utover dagen som alltid er morsomt å se på.

  På grunn av diverse omstendigheter bestemte Alf og jeg at vi skulle starte vår hjemreise på Lørdag kveld så da var Warbird Weekend over for vår del. Som konklusjon vil jeg bare si til dere som har en eller annen form for warbird i hangaren, uansett merke,type og str., og som liker et hyggelig lag bør absolutt ta turen neste gang, for dette var virkelig hyggelig og som garantert må gjentas.  Takk til arrangøren og alle de frivillige samt alle som møtte opp for et vellykket treff, vi sees snart igjen og håper på en mer mannsterk oppstilling fra søndre norge!
  Attached Files

  • nybegunda
   #10
   nybegunda commented
   Editing a comment
   Originally posted by oistein
   Bjørn sin er fra Lindinger hobby, men de selger nå maken på hobbyking. Om den er produsert på samme sted vites ikke, men det regner vi med. Maskina er en wren 44 turboprop. Understell er century jets laget for don smith tucano. Tucanoen har forsterket innespantet på vingene samt støpt nytt motorfeste/neselegg feste.

   Den fly alldeles utmerket, men blir fort slitt. Den ser litt utflydd ut allerede etter ca 50 flights.
   Takker for svarene begge to!
   Jeg prøvde meg på Hobbyking sin, men den er blitt "Discontiniued" Jeg fant heldigvis ett fint 2m kit hos lincs hobbysupplies i England.
   Neste år blir det tur nordover til warbird

  • gadyrdal
   #11
   gadyrdal commented
   Editing a comment
   Re: Article: Referat: Warbird Weekend 2012

   Her er link til opphavet for min Tucano...

   http://www.princeairmodels.com.br/ae...no_120_ing.htm

   Fantastisk flymaskin!
   Den beste modellflyet jeg har flydd så langt...

   Geir

  • affa
   #12
   affa commented
   Editing a comment
   Re: Article: Referat: Warbird Weekend 2012

   Hvilket understell bruker du?

   Mvh
   Alf
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

 • Warbirdweeken 2014, 10 års jubileum!
  by affa
  Warbirdweekend Udduvoll går av stabelen med ett brak den 29.08 - 31.08. Med årets 10. års jubileum forventes det mye folk, mye fly, mye flygning og mye godt vær.

  Det blir også salg av T-shirts, piquet, genser, jakke og muligens termokopp med jubileumstrykk av WBW. Bildet blir straks publisert Hva ønsker DU å kjøpe? Stem her!! Selve stevnet starter fredag men regner med at det er shakedown hele uka for de ivrigste. Mer offisiell informasjon legges ut så fort jeg har fått infoe...
  19-02-14, 18:53
 • Reisebrev fra Warbird Weekend 2013
  by affa
  Etter å ha deltatt i fjorårets warbirdweekend fant vi (Håvard Andreassen og jeg) ut at det måtte gjentas, i hvertfall etter uttalelsen "The best ever" fra arrangøren.
  ...
  02-09-13, 16:58
 • Warbird Weekend 2013, 23. til 25. august
  by oistein
  Hei alle warbird venner landet over. Da er det atter en gang warbird weekend på Udduvoll airfield. Det er faktisk 9. gang vi arrangerer warbird treff. Det startet med endags meeting, nå har vi tre fulle dager med oppmøte fra hele landet og mye moro. Warbird weekend er mer å regne som en warbird workshop enn et flystevne. I dette legger jeg at vi møte alle med samme interesse for å lære av hverandre, vise frem det vi har og nyte godt selskap med likesinnende. Det er flyglede vi har fokus på, ikke ri...
  12-08-13, 10:44
 • WarbirdTreffen Oberhausen 2013
  by flypilot


  Etter at "Warbird sjuken" hadde slått inn for fullt, symptomer kan f.eks være store innkjøp av dokumentasjonsbøker på ebay eller lett gåsehud ved passering av fly med radialmotor, var jeg nødt til å ta en tur ut i Europa for å se litt hva disse tyskerne holder på med. Etter å ha sett en flott film på youtube av et treff i Oberhausen ble valget enkelt....billetter ble bestillt den samme dagen.

  ...
  08-07-13, 10:28
 • Referat: Warbird Weekend 2012
  by affa
  Årets Warbird Weekend hos Trondheim modellflyklubb er avviklet i helgen som var og Modellflynytt var der med to personer for å samle litt film og foto samt ha det utrolig gøy på ett nydelig stevne.
  ...
  27-08-12, 15:31
Working...
X